Actualitat

Cerdanya Coworking s’uneix a la xarxa Cowocat_Rural

Cowocat Coworking Rural - Cerdanya Coworking

Cerdanya Coworking s’uneix a la xarxa Cowocat_Rural

Cowocat és una associació sense ànim de lucre que té la voluntat de representar els diferents espais que existeixen a tota Catalunya (tant zones urbanes com rurals), difondre el concepte coworking i tractar de vertebrar una comunitat de comunitats.

El projecte Cowocat_Rural va disposar del suport de l’associació Cowocat des dels seus inicis, moment en el que l’experiència de Cowocat (associació amb més de 40 espais socis d’arreu de Catalunya), va ser clau per garantir i validar les primeres etapes de desenvolupament del projecte i pel seu desplegament conceptual i territorial.

Cowocat_Rural vol contribuir a atraure i fixar capital humà qualificat a les zones rurals, amb la corresponent retenció de talent: un factor clau pel desenvolupament d’aquests territoris.

 

Un projecte europeu

Cowocat_Rural és un projecte de cooperació LEADER en el qual hi participen actualment 10 grups d’acció local de Catalunya.

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques lidera aquest projecte, que sorgí davant la possibilitat de transferir la pionera experiència en coworking en l’àmbit rural nascuda a Riba-roja d’Ebre (Zona Líquida) i davant la necessitat de promoure l’activitat emprenedora, vinculada a l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Amb aquesta iniciativa es vol potenciar l’atracció i retenció de talent, la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i la difusió dels valors del coworking i del teletreball en els territoris que participen al projecte.

El coworking és una forma de treball que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors, compartir un mateix espai de treball, tan físic com virtual, per desenvolupar projectes professionals de forma independent, alhora que es fomenten projectes conjunts.

Aquesta nova forma de treballar suposa una oportunitat per als professionals que volen treballar en un espai col·laboratiu sense renunciar a un entorn rural. Així, i de manera indirecta, els espais de coworking rurals provoquen una activació econòmica del territori i ajuden a fixar-hi la població activa.

Back to list